søndag 16. januar 2011

Helg nr. 2 vel overstått.

I helga har vi sett oss litt mer rundt omkring i Østerrike. Vi var i Salzburg fra fredag til lørdag, og det var veldig spennende! Da vi kom dit måtte vi finne oss et sted vi kunne sove. Maria tipsa oss om et sted midt i byen der vi kunne sove, og dit fant vi fram til etter å spurt litt rundt. Det het Pension Fuchs zum Jungen, et slags pensjonat for ungdommer. Der betalte vi 30 euro hver, for ei natt. Det var for oss en helt grei pris!
Da var det bare og sette fra seg tingene, og komme seg ut og utforske. Ettersom det var såpass sent, ble det så vi dro på en irsk pub, der vi møtte en del andre studenter fra Salzburg. Det var ei ypperlig anledning til å prøve seg på litt tysk, så fikk klemt ut noen setninger. 
På lørdagen var vi ute kl. 11. Da fikk vi se litt mer av Salzburg, og der var det fint! Vi var både ved huset der Mozart ble født og I Domen. Spesielt Domen var et utrolig imponerende syn, det er en av mange kirker i Salzburg, men definitivt den største!
Vi ble enig om å dra tilbake til Graz på lørdagen, og ettersom vi ikke hadde fått sett noe som helst natur på tur til Salzburg, dro vi såpass tidlig at vi kunne kjøre i dagslys. Det var absolutt verdt det. Glede meg allerede til neste roadtrip vi skal ha! 

Trygt tilbake i Graz å lørdagsvelden, dro vi ut til den delen av byen der det er mest ungdommer som går ut. Der møtte vi flere studenter som vi ble kjent med. Veldig hyggelige folk nedi her, ikke på noe måte vanskelig å bli kjent med nye folk nedi her!




Her står vi klar til avgang med Maria sin Fiat Punto.








Her ser en opp på Festung Hohensalzburg. Imponerende stor festning som ligger på et fjell like ved.


Her står vi altså utafor huset der Mozart ble født!







Stilig kunst inne i Domen





Domen fra utsida. Den er utrolig stor!









Mektige fjell i Østerrike!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar