tirsdag 25. januar 2011

Helg og Budapest!

Det er vel på tide å oppdatere litt på bloggen nå!

I Helga bestemte vi oss for å dra til Budapest en tur, så vi fikk nok en gang låne bilen av Maria. Vi kom oss i veien ca. i 2-tida, og etter litt sosing rundt i Graz kom vi oss ut på autobahn og litt nærmere Budapest.
Turen gikk glatt helt til vi hadde passert grensa over til Slovenia, der ble vi etter noen kilometer vinka inn av en kop i refleksvest. Da ble vi plutselig 150 euro fattigere! Vi visste ikke at vi måtte ha slikt klistemerke for å komme inn i Slovenia, så det ble en sur bot.
Litt laber stemning rett etter dette, men etter hvert kom vi oss inn i Ungarn(etter å ha kjøpt klistremerke). Det ble ganske mørkt før vi kom frem, men det gikk overraskende bra å finne fram til leiligheta vi hadde leid, midt i sentrum.
For 110 euro til sammen, fikk vi ei leilighet med veldig bra standard. Absolutt ingen klager på det. Vi bestemte oss etter å ha slått oss litt til ro, for å sjekke ut utelivet i Budapest, noe vi ikke ble skuffet over. Fikk snakke med noen nye folk der i byen også, men det ble bare engelsk.
Lørdagen dro vi ut og gikk litt rundt i byen, men var ikke spesielt mye vi fikk utforsket til fots. Litt synd, men. Når det nærmet seg kvelden gikk vi på en nokså fin restaurant  og spiste litt god mat, før vi returnerte til leiligheta  for å slappe av litt. Utpå kvelden tok vi oss en tur på en irsk pub, der vi var sosial og hadde det artig!
Søndagen bestemte vi oss for å komme iveien litt tidlig, så allerede ca. kl. 12 var vi på vei ut av byen. Turen tilbake gikk veldig greit, og alle var fornøyde.
Ettersom vi ikke fikk sett så utrolig mye av Budapest denne gangen, så har jeg bestemt meg for å dra tilbake i løpet av det neste året. Fikk inntrykk av at det er en by der en burde ha litt tid til å sjå seg rundt.


Dagene etter Budapest har gått med til tysk-kurs, soving, og litt trening. Begynner å bli litt småsjuk no, så må ta det litt med ro ettersom Innsbrück står på planen for helga.

Punto og reisefølget!


20000-lapp. Artigartig!





Hostel for 7 euro natta. Skeptisk



Litt større dimensjoner på stillas enn heme i Nord-Østerdalen.






Gata her vi bodde

Slik vi je ha og!


Klær for de store karer!

2 kommentarer:

  1. Reising er bra, men åssen går det med tysken? Vet du nå hva hammer, spiker, trykkluft og vater heter på tysk?

    Hilsen Pål

    SvarSlett
  2. Ble ikke så mye tysk i Budapest, men det går bra geit likevel. Har gått igjennom verktøyliste på kurset!

    SvarSlett